©2019 by Hestnord Oy

Miten rakentaa

oma verkkokurssi

Wix.com alustalle

27.2.-26.4.2020
Pilottikurssi alkaa to 27.2.2020

Onko yrityksesi kotisivut perustettu wix.comille?

Oletko yksi niistä, joka on rakentanut firman verkkosivut Wix.com palvelimelle - koska helppous. 

Asiaan paremmin perehdyttyäsi huomaat, että kaikilla mahdollisilla kursseilla ja ilmaiseksi löytyvillä ohjeilla kurssit, blogit ja kaikki muu yritykselle hyödyllinen sisältö toteutetaan WordPressillä ja muilla ohjelmilla joiden sielunelämä tuntuu utopialta. 

 

Huoli pois, Wix pystyy lähes kaikkeen samaan ja kehittyy kaiken aikaa. Oman verkkokurssin myynti ja toteutus vaatii vain muutamia manuaalisia toimenpiteitä enemmän kuin muut alustat, mutta näyttävän kurssin toteuttaminen itselle tutulla alustalla on täysin mahdollista. 

Tällä kurssilla löydät keinon toteuttaa oman verkkokurssin olemassa olevien verkkosivujen avulla ja maltillisin lisäkustannuksin.

 

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii kaikille niille joilla on jo olemassa olevat verkkosivut Wix.com alustalla, tai suunnittelee niiden perustamista. Haaveissa tai jopa ihan ajankohtaisena suunnitelmana on oman verkkokurssin tekeminen. 

Kurssilla ei perehdytä verkkokurssin sisällöntuotantoon tai siihen miten saat kurssiasi myytyä, vaan nimenomaan tekniikkaan ja erilaisiin ohjelmiin, jotka tukevat tekemistäsi. Kurssimme aiheena on se miten luot verkkokurssi alustan, jonne voit kurssisi materiaalit ladata, niin että vain maksavat asiakkaat pääsevät niihin käsiksi. Lisäksi käymme läpi kaksi eri vaihtoehtoa siitä miten luot verkkokaupan, jonka kautta saat kurssisi myyntiin. 

Kurssi kestää reilu 8 viikkoa (27.2.-26.4.2020) ja materiaalit ovat käytössäsi 6 kuukauden ajan. 

Miksi tämä kurssi?

Olen osallistunut lukemattomille verkkokursseille parin viime vuosien aikana ja kipuillut sen asian kanssa, että kaikkien kurssijärjestäjien koulutuksissa alustana on toiminut WordPress tai muut avoimen lähdekoodin alustat.

 

Ostin jopa domainin, hosting palvelut, verkkokurssille sopivan teeman ja ties mitä tilpehöörejä joiden kokonaiskustannus oli yli 400 euroa. Opiskelin, tutustuin, tuskastuin, käytin ulkopuolista ammattilaista, loputtoman määrän työtunteja ja lopulta totesin, että lähes tämän kaiken olisin voinut toteuttaa itselle tutulla Wix alustalla. - Oppirahoja, mutta silti ehkä niitä ainoita investointeja, jotka todella ovat harmittaneet.

 

Helppouden vuoksi palasin Wixin pariin ja päätin opiskella sen miten pystyn hyödyntämään olemassa olevan sivuni mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti verkkokurssien alustana.  

Wixillä on puutteensa, aivan kaikkeen ei sekään vielä taivu, mutta sen helppous antaa anteeksi monta muuta asiaa. 

Kursseille osallistuessani olen huomannut, että en ole ainoa tämän ongelman parissa painiva. 

Mitä kurssi sisältää?

1. yksikkö - Wix.com verkkosivujen perustaminen

- Wix.com rekisteröityminen

- Kaikkien tarpeellisten tietojen lisääminen

- Perustoimintoihin tutustuminen

- Oman domainin liittäminen

- Sivun SEO optimointi

2. yksikkö - Verkkokurssi sivuston luonti

- Salatun kurssisivuston luominen

- Monipuolisen sisällön lisääminen sivuille
 

3. yksikkö - Lisäosat

- Parhaat lisäsovellukset verkkokurssille

- Muiden sivustojen/palveluiden hyödyntäminen

4. yksikkö - Verkkokurssin myynti

- Myyntisivun luonti 

- Myyntiä tukeviin sovelluksiin tutustuminen

- Wix.com verkkokaupan käyttöönotto

- Holvi.com palvelun hyödyntäminen myynnissä*

Lisäksi FB-ryhmässä toisten kurssilaisten vertaistuki ja kurssin vetäjä apunasi kahdeksan viikon ajan.

* Koska kyseessä on pilottikurssi saattaa kurssin sisältö täydentyä sen edetessä. 

Mikä on pilottikurssi?

Pilottikurssi on kurssi joka järjestetään ensimmäistä kertaa. Tästä syystä kurssilla saattaa esiintyä pieniä kummallisuuksia kun käytäntöjä hiotaan, lisäksi kurssin materiaalit varmasti tulevat täydentymään kurssin myöhemmissä vaiheissa. Tämä kaikki on otettu huomioon kurssin hinnassa. Pilottiryhmäläiset saavat kurssin edullisemmin kuin kukaan koskaan tulevaisuudessa. Tilaisuus kannattaa siis käyttää hyväksi.  

Kuka kurssin vetää?

Kurssin vetäjänä ja valmentajana toimii Heidi Nordman, yrittäjä ja verkkokouluttaja. Olen vuodesta 2009 alkaen rakentanut verkkosivuja wix.com alustalla yrityksille sekä yhdistyksille ja pitänyt vuodesta 2018 alkaen erilaisia verkkokursseja. Testaten kursseilla erilaiset alustat ja niiden käyttöominaisuudet. 

 

Vuonna 2016 julkaisin ensimmäisen hevosaiheisen e-kirjan. E-kirjaa on tähän mennessä myyty lähes 4000 eurolla ja painettu versio kirjasta julkaistiin 2019. Verkkokurssien myynti ylitti tänä vuonna jo 15 tuhannen euron rajan, vaikka monet pitivät hevosharrastajien kohderyhmää liian pienenä. 

Olen kouluttautunut viime vuosina varsin ahkerasti monien kotimaisten ja ulkomaisten kurssinvetäjien kursseilla, enkä malta odottaa, että pääsen jakamaan osaamistani kanssanne. 

Miten mukaan kurssille?

  1. Klikkaa alta itsesi verkkokauppaan

2. Lisää tuote ostoskoriin

3. Anna yhteystietosi

4. Maksa tuote pankkikortilla tai kotimaisten pankkien verkkotunnuksilla. 

5. Saat sähköpostiisi ohjeen liittyä kurssin postituslistalle.

6. Kurssialustalle pääset 27.2.2020

Huomio!

Kurssin hinta ei sisällä Wix.com palvelun maksuja, tai niitä maksuja joita aiheutuu ulkopuolisten palveluntarjoajien sovellusten käytöstä. Wix.com sivuston palvelumaksu on n. 110,00€ - 204,00€ / vuosi, riippuen palvelupaketista. Kurssilla käydään läpi kaikki vaihtoehdot. 

Kurssilla ei käsitellä verkkokurssin myyntiä ja markkinointia. 

Pilottikurssin hinta on 100,00 euroa edullisempi kuin kurssin hinta tulevaisuudessa. Hyödynnä tämä etu nyt. 

14 päivän rahat takaisin takuu. Jos syystä tai toisesta toteat ensimmäisen 2 viikon aikana, että verkko-oppiminen ei ole sinun juttusi

Pilottikurssin osallistuja määrä on rajattu. Sitä ei myöskään toteuteta mikäli osallistujia ei ole riittävästi. Tässä tapauksessa saat 100% rahasi takaisin.