Blogipostauksia 

jotka auttavat

sinua eteenpäin omien verkkosivujesi kanssa

Tilaa tieto uusista postauksista sähköpostiisi

Päivitetty: kesä 25

Varoitan jo alkuun, että luvassa on melkoista hehkutusta. Olen löytänyt alustan jollaista en uskonut edes olevan. :D


VERKKOKURSSIN VETÄMISEEN TARVITTAVAT PALIKAT SAMASSA PAKETTISSA

Tunnistatte varmaan sen tilanteen kun tiedätte mitä tarvitsette, ettekä edes uskalla unelmoida siitä, että kaikki nämä asiat löytyisivät samalta alustalta. Ilman vaivalloisia integrointeja ja eri rajapintojen yhteensovittamista. Allekirjoittaneen verkkokurssi järjestäjän päiväuni on toteutunut kun Zenler* on koonnut samalle alustalle kurssit, postituslistan, livelähetykset, foorumin, webinaarit, automaatiot ja vaikka jos sun mitä ominaisuuksia ja jatkuvasti tuntuu tulevan lisää.


Alusta on vasta betavaiheessa, tarkoittaen sitä, että se kehittyy kaiken aikaa ja kaikesta toivotaan palautetta. Minä olen nyt jo täysin myyty. Toukokokuussa aloitin alustalla Hevoshieronta.netin ensimmäisen kurssin, jolla noin 60 osallistujaa. Ainoan miinuksen saa vielä toistaiseksi maksutavat. Tästä syystä päädyin myymään kurssini Holvin* kautta ja liitin manuaalisesti kurssilaiset Zenler alustalle. Jos kurssin myy Zenlerin kautta tapahtuu kurssialustalle liittyminenkin automaattisesti.


Tähän mennessä kurssilaisilta ei ole tullut negatiivista palautetta. Alusta vaikuttaa selkeältä ja eteneminen eri yksiköiden välillä jouhevalta. Tehtävät kirjautuu tehdyksi sitä mukaan kuin ne käyty läpi. Pyrin tekemään suomennokset niin, että kurssilaisten ei tarvitse miettiä ja pohtia mitä pitää tehdä ja minne klikata. Pyydän tarkemman palautteen heiltä kun kurssi elokuussa loppuu.


KÄYTTÖÖNOTTO JA MITEN MUKAAN

Kurssialustan käyttöönotossa meni kaikkiaan 6 päivää. Ensin tutkin ja tutustuin, ihastuin niin paljon, että päätin riskillä ottaa kurssialustan käyttöön 5 päivää ennen kuin oman kurssini oli tarkoitus alkaa. Sain kaiken ajallaan valmiiksi, vaikka muutos edellytti myös kurssimateriaalien päivittämistä. Näin tiukkaa aikataulua en toki kenellekään suosittele. :D


Alustaan tutustumisen jälkeen eniten meni ehkä aikaa käännöstöiden tekemiseen, aina ei ollut ihan selkeää mihin asiayhteyteen käännettävä sana liittyi. Tämäkin tosin selvisi kun jätti ko. sanan kääntämättä ja kävi sivujen esikatselussa katsomassa, että missä vielä näkyy kummallisuuksia.


Koska Zenler on vielä betatestausvaiheessa, sinne ei pääse kirjautumaan sisälle kuin kutsusta tai odottamalla, jos haluat kutsulinkin sähköpostiisi niin vinkkaa aiheesta minulle jättämällä sähköpostisi tässä linkissä. Laitan sinulle paluupostina heti linkin, jonka kautta pääset ohittamaan Zenlerin “jonotuslistan”.Käännöstöihin meni hetki aikaa. Valmiiksi käännökset löytyvät tällä hetkellä mm. englanniksi, espanjaksi, italiaksi, saksaksi, jne..


HINNOITTELU

Palveluun pääsee tutustumaan ilmaiseksi ja vuosimaksu on nyt betavaiheessa mukaan lähteneille Pro versiosta on 447$/vuosi (norm. 1170 $) Zenler on luvannut, että nyt mukaan lähteneille hinta tulee pysymään tulevaisuudessakin samana. Tähän hintaan pääsee luomaan 25 verkkokurssia. Premium versiolla kursseja pääsee luomaan rajattomasti, sen hinta on 1167$/vuosi, mutta melkoinen kurssien kasaaja saa olla, että tarvitsee enemmän kuin 25 kurssia. :)
MISTÄ LUOVUIN

Olen tainnut löytää omien verkkotyökalujen pyhän kolminaisuuden Holvi, Wix ja Zenler. Ainiin, ei kai parane unohtaa Google Driven työkaluja, joista itselle on tullut jo itsestäänselvyys. Näiden alustojen hinta-laatu suhde on kohdillaan ja pystyn muokkaamaan itse kaikkia toimintoja ilman, että tarvitsee ohjelmoida.


Olen käyttänyt aiemmin Mailchimpia, viimeisimpänä LeadPagesia ja ActiveCampaignia, mutta niiden hurjien kustannusten vuoksi vaihdoin pois näistä. Molemmat ohjelmat ovat erittäin hyviä ja ActiveCampaign asetti vaatimukset käyttöominaisuuksiltaan todella korkealle, mutta kun postituslista kasvaa kasvamistaan nousee yhteiskustannukset melkoisiksi.


Aikanaan myös Wordpress alustalla olen sivuja rakentanut ja ylläpitänyt, mutta nuo edellämainitut vie helppoudellaan kirkkaasti mukanaan ihmisen, joka ei halua hakata päätä näppäimistöön ohjelmointikielen tai palikoiden asennuksen kanssa, saati maksaa jokaisesta erikseen rakennetusta lisäosasta aina vain lisää. Toki myös Wixillä joutuu lisäosista ja ominaisuuksista maksamaan lisää, mutta se saa sen anteeksi sillä, että asennus edellyttää muutamaa hassua napin painallusta.


Verkkokurssialustana olen aiemmin hyödyntänyt Wix.comilla toteutettua kirjautumisella ja salasanalla suojattua verkkosivua ja Facebookin yhteisöllisen oppimisen salaista ryhmää. Wixin jätin tällä kertaa kokonaan pois ja Facebook-ryhmäkin toimii ainoastaa viestintävälineenä.


Parhaillaan pohdin kurssin siirtämistä tulevaisuudessa kokonaan Zenler alustalle, koska Facebook on ollut taas päivitysten aikaan niin epävakaa. Zenlerissä on mahdollisuus luoda ominaisuuksiltaan lähes FB:n tasoinen yhteisö, joka myös mahdollistaisi sen, että kurssilaisella ei tarvitse olla Facebook-tunnuksia päästäkseen mukaan kaikkiin mahdollisiin sisältöihin. Yhdessä käyty keskustelu on kuitenkin tärkeä osa oppimista.


Innostavaa kesää kaikille!


Heidi


*Holvin ja Zenlerin kanssa teen affiliate-yhteistyötä, mutta vain siitä syystä että voin niitä pyyteettömästi suositella.Kokemuksia Zenleristä


13 katselukertaaKirjoita kommentti

Päivitetty: touko 6

Linkit postauksessa eivät ole affiliate linkkejä, enkä hyödy niistä taloudellisesti.


Ensimmäinen konkreettinen askel omien verkkosivujen rakentamisessa on kirjautua sisään Wix.com alustalle. Ennen tätä olet jo ehkä suunnitellut, pohtinut, miettinyt ja ajatellut riittääkö oma osaaminen, riittääkö aika tekemiseen, mitähän ne kustannukset mahtaa olla ja monta muuta olennaista ja ehkä epäolennaistakin seikkaa.


Wixiä voit käyttää ilmaiseksi rajoittamattoman ajan, mutta ilmaisversiossa näkyvät sivuston omat mainokset, etkä voi ottaa omaa domainia käyttöön. Pystyt siis julkaisemaan verkkosivusi, mutta sen osoite on muodossa https://kirjautumisnimesi.wixsite.com/sivunnimi - ei kovinkaan helppo osoite, tästä syystä suosittelen aina maksullista pakettia, mutta sitä ei tarvitse vielä miettiä. Ilman maksuja pääset tekemään sivuja ja tutustumaan alustaan ilman, että luovutat laskutustietojasi. Wixillä ei ole mitään rajoitusta sen suhteen kauanko ilmainen versio on käytössä, monilla muilla vastaavien palveluiden tarjoajilla ilmainen käyttöaika on usein 14-30 vuorokautta.


Suosittelen, että tutustut ja perehdyt sivuihin, niiden käyttöön ja tarvitsemiisi ominaisuuksiin huolella ennen kuin ostat maksullista pakettia. Jos haluat domainin samassa paketissa, tulee sinun sitoutua vuoden sopimukseen ja jälkeen päin harmittaa, jos toteatkin että et saa sivujasi julkaistua. Pohdi siis maksullista pakettia vasta kun sivusi alkavat olla muutoin julkaisu valmiit.


Wixiin kirjautuminen ei ole vaikeaa, mutta jos olet aloittamisen rohkeutta vailla katso alla oleva video, tai sen alapuolelta löytyvä ohje joka ohjaa askel kerrallaa klikkailemaan oikeita kohtia.Kuvaohjeet vaihe vaiheelta:


1. Siirry sivulle Wix.com. Klikkaa oikeassa yläreunassa linkkiä "sign in".

2. Keskellä sivua tekstin "Log in" alta löytyy kysymys oletko uusi Wixillä? ja sen perässä linkki "Sign up" klikkaa tätä.


3. Kirjoita sähköpostisi kahdesti. Keksi itse sopiva salasana ja kirjoita se myös kahdesti. Klikkaa "Sign up". Vaihtoehtoisesti voit kirjautua Facebook tai Google tilisi avulla.4. Nyt olet kirjautuneena sisälle. Helppoa ja nopeaa siis tämäkin. Ennen kuin aloitat tekemään omia sivujasi suosittelen tutustumaan "Get inspired" -osioon, josta löydät malleja siitä mitä muut ovat Wixillä toteuttaneet.


5. Käy vahvistamassa sähköpostiisi tullut vahvistusviesti.


Seuraavassa postauksessa opetellaan hyödyntämään Wixin tekoälyä verkkosivujen rakentamisessa.


Aurinkoista viikkoa!

Tallenna postaus Pinterestiin tai jaa se eteenpäin kaverille, jonka tiedät pohtivan omien verkkosivujen perustamista.


Hestnordin blogista löydät viikoittain uusia postauksia Wix.comiin ja muihin online-alustoihin liittyen.


- Heidi


Sivustomme ei ole virallinen Wix.com tukisivusto. Meillä on kuitenkin lupa käyttää Wixin logoa postauksissa, joissa ohjeistamme alustan käyttöä.Verkkosivu rakentamisen online-alusta Wix.com on vähän kuin roskaruoka ravintolat, kukaan ei tunnusta käyttävänsä, mutta silti se on maailmanlaajuisesti yksi suosituimmista WYSIWYG-alustoista. (Linkki Wikipediaan)


Wixin helppous, nopeus ja hinta vetävät puoleensa ihmisiä, joille kotisivujen rakentaminen on ajankohtaista. Olen rakentanut verkkosivuja useilla eri alustoilla. Ensin harrastusmielessä, sitten työn puolesta erilaisille yrityksille ja viimeiset pari vuotta elättänyt itseni ensin sivutoimisesti ja nyt päätoimisesti online kursseilla ja niiden rakentamisella. Wix taipuu tähänkin ja käytön pystyy helposti opettamaan niin verkkosivujen tilaajalle kuin muillekin käyttäjille.


Wixiltä löytyy valtava määrä ohjevideoita verkosta, mutta valitettavasti ainakaan vielä alustaa ja sen käyttötukea ei ole saatavilla suomenkielisenä. Kielimuuri aiheuttaa toisinaan haasteita ja tästä syystä olenkin matkan varrella saanut paljon kysymyksiä erinäisiin aiheisiin liittyen, näihin kysymyksiin pyrin tässä blogissa vastaamaan.


Jos sinulla on Wixiin liittyen mitä vain kysyttävää niin kysy ihmeessä kommentoimalla tähän alle, koostan kysymyksiä ja vastailen niihin tämän blogipostauksien välityksellä muutaman kerran kuukaudessa.


- Heidi

9 katselukertaaKirjoita kommentti

©2019 by Hestnord Oy